Retail is detail

Efter stängning

10 kommentarer

Visst är det märkligt, just det här att alla ska handla i sista minuten?! Jag jobbar i en butik i en liten stad. Den har funnits i 11 år på samma ställe, med samma öppettider som det alltid varit.

Helgerna jobbar vi 10-14 och 11-15. Då vi inte har betald övertid så vill vi jättegärna stänga butiken vid stängningsdags, ja iallafall serva klart kunderna som väntar på hjälp, men en del dagar är bara för lika varann, det slår aldrig fel.

Den här lördagen hade jag bråttom hem dessutom, det var massa kunder i butiken. vi jobbade på så fort det bara gick och jag såg hur klockan blev 5 över, 10 över, kvart över och självklart när klockan är 20 över står det någon och slår på dörren och rycker i den. När jag ska släppa ut min sista kund går jag och låser upp dörren. Jag möts av en skitförbannad tant i 50-års åldern (och jag vet att hon är stamkund och mycket väl vet våra öppettider)

- Jag ska BARA ha det och det och det.

Jag svarade att klockan var tjugo över två, det är stängt, du får komma tillbaka imorgon, vi har öppet då.

- Jaaa, men jag ska bara ha det och det.
- Jo, jag förstår det men tyvärr så har vi stängt.

Nu är hon mer än lovligt arg och börjar härja på mig. Så jag svarar henne lite lugnt att jag vet att hon brukar handla hos oss, och att våra öppettider alltid varit dessa. Vi stänger klockan två, det vi gör nu är att försöka hjälpa de kunder som varit i butiken sen innan vi låste.

Det jag får till svar är något i stil med att jag minsann inte skulle va så otrevlig. Sen avslutar hon det hela med att ställa sig på parkeringsplatsen och skriker och svär.

Ibland frågar jag mig hur det kommer sig att jag valde just serviceyrket.

1 hjärta 92 (klicka hjärtat för att gilla!)
Loading ... Loading ...

  Ort:

  Arbete: LIVSMEDELSBUTIKmattias , 11 maj, 2009